HR EN
22. ožujka 2017. Internet & tisak

Vode zakotrljale vrijedan međuotočni dijalog

Predstavnici osam malih otoka iz Hrvatske, Francuske, Grčke i Irske, u raspravi su imali priliku upoznati brojne primjere učinkovitog upravljanja vodom, ali i razmijeniti iskustva te otvoriti nove kanale svoje buduće razmjene znanja.

U raspravi tijekom koje je izneseno mnoštvo korisnih i pozitivnih primjera, mahom iz domene učinkovitog upravljanja vodom kao najvažnijim resursom, otočani su dobili priliku izmijeniti iskustva ali i praksu koja se, s različitim uspjehom, koristi na pojedinim otocima, ali jednako tako i otvoriti nove kanale svoje buduće razmjene znanja. Hrvatsku je na panelu ovog puta predstavljala delegacija koju su činili predstavnici komunalnih društava s Visa i Lastova, a osim onih zaduženih za upravljanje vodnim resusima, priliku iznošenja vlastitih ali i upijanja tuđih iskustava dobili su i predstavnici više udruga s dalmatinskih otoka kao i predstavnika nacionalnih parkova i parkova prirode, također s otoka srednjeg i južnog Jadrana.

Izvor: Novi list
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.