HR EN
15. svibnja 2017. Internet & tisak

Ulaganje u otoke - Picula organizira konferenciju

Osnivač i potpredsjednik Međuskupine za mora, rijeke, otoke i priobalna područja Europskog parlamenta, zastupnik Tonino Picula, zadužen za otoke, sljedeći tjedan u Strasbourgu organizira konferenciju posvećenu mehanizmima potpore EU-a za ulaganje u otoke.

Konferencija „EU Investments in Islands “ održat će se 18. svibnja (četvrtak) od 10h ujutro, u Europskom parlamentu. Uz zastupnika Piculu, okupljenima će se obratiti i Sofia Ribeiro, također članica Međuskupine Europskog parlamenta, zadužena za najudaljenije regije.

„Na konferenciji će uz zastupnike iz Međuskupine, biti prisutni predstavnici Europske komisije, Odbora za regionalni razvoj EP-a, Konferencije perifernih pomorskih regija Europe (CPMR) te predstavnici Europskog ekonomskog i socijalnog odbora među kojima je i gospodin Stefan Mallia, čije sam Mišljenje „Otoci u EU – od strukturnih hendikepa do inkluzivnog područja“, podržao na glasovanju u Bruxellesu“, rekao je zastupnik Picula.

Zastupnik Picula je u radni posjet Strasbourgu pozvao i članove FLAG-ova (Lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu) te udruženja za ruralni razvoj od Dubrovnika do Istre, s ciljem međusobnog i umrežavanja s EU institucijama, zbog čega će i oni sudjelovati na konferenciji.

Više detalja možete vidjeti na linku.

Ulaganje u otoke

Izvor: e zadar
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.