HR EN
13. rujna 2018. Internet & tisak

Tema dana - mađarsko kršenje europske stečevine

Zastupnik Tonino Picula i Dubravka Šuica gostovali su u HRT-ovoj emisiji Tema dana. Komentirali su Junckerov govor o stanju Unije i izvješće o Mađarskoj.

Hoće li Mađarska ostati bez prava glasa u Vijeću Europe? Ako se sve članice slože to bi mogla biti posljedica odluke Europskog parlamenta da Mađarska krši europske vrijednosti. Predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker u svom je zadnjem govoru o stanju unije pozvao na veće jedinstvo Europe, a Komisija je pred kraj mandata donijela i odluku da više nema pomicanja sata.

"Moj glas je otišao kao potpora izvještaju Judith Sargenti jer sam prepoznao dva aspekta koja je trebalo podržati. Riječ je o potpori europskim vrijednostima koje Orban svojom politikom godinama krši. Izvještaj se temelji na podacima UN-a, OECD-a i drugih relevantnih svjetskih orgnizacija. Drugi je razlog da kao hrvatski zastupnik ne mogu podržati politiku zemlje koja je rastegnula bodljikavu žicu na granici s Hrvatskom, blokirala ulazak Hrvatske u OECD i koja ignorira odluke hrvatskog pravosuđa, u konkretnom slučaju Hernadija", rekao je zastupnik Picula za Temu dana, komentirajući svoje glasanje za izvješće o Mađarskoj.

Cijelu emisiju pogledajte u nastavku.

Tema dana - Junckerov govor i izvješće o Mađarskoj

Izvor: HRT
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.