HR EN
28. ožujka 2018. Internet & tisak

Šibenska ženska klapa oduševila u Bruxellesu!

Članice klape Gimnazijalke dio su grupe učenica i učenika šibenske gimnazije Antun Vrančić koja ovaj tjedan boravi u Bruxellesu, a na zajednički poziv zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule i Ivane Maletić.

Dalmatinska pjesma privukla je danas interes mnogih u Europskom parlamentu, gdje je ženska klapa „Gimnazijalke“ iz Šibenika zapjevala izvorne hrvatske pjesme „Dobra večer uzorita“ i „Cetinu“. 

„Ovi aktivni mladi ljudi donijeli su zvuk Šibenika i dašak hrvatske tradicije u Europski parlament! Veseli me što sam im mogao biti domaćin, ne samo kao Šibenčanin, već i zato što je riječ o nagrađenim učenicima. Njihova gimnazija Antun Vrančić je Škola ambasador Europskog parlamenta – obrazovni program koji iznimno podržavam jer cilja podići svijest i razinu znanja srednjoškolaca o Europskoj uniji i parlamentarnoj demokraciji. Približava im rad europskih institucija, ali i upućuje na to kako i sami mogu aktivno sudjelovati u kreiranju europskih politika“, poručio je zastupnik Tonino Picula nakon njihovog nastupa.

Naime, Gimnazija Antuna Vrančića jedna je od 25 škola iz cijele Hrvatske, koje su dio projekta „Škola ambasador Europskog parlamenta“ u školskoj godini 2017./2018.  

Cijeli članak čitajte na linku.

Izvor: Vecernji.hr
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.