HR EN
12. svibnja 2019. Internet & tisak

SDP konvencija: Samo ravnopravna Hrvatska daje nadu

Na 8. izvještajno-tematskoj konvenciji SDP-a u nedjelju u Zagrebu, koja je imala karakter velikog predizbornog i motivacijskog skupa uoči EU izbora, prvi na stranačkoj listi za europske izbore Tonino Picula poručio je da SDP i socijalisti moraju stati nasuprot onima koji žele anulirati projekt Europske unije.

„Nakon šest godina članstva u EU ne možemo biti zadovoljni jer smo od ulaska 2013. godine pali tri posto na ljestvici razvijenosti, a taj retrogradni potpis", ustvrdio je Picula, "nose HDZ i njegove Vlade“.

SDP, dodao je, na ovim izborima ima trostruku odgovornost – mora se dokazati članovima SDP-a, građanima, ali i pojačati i pridružiti se onim snagama u EU koje žele nadograditi europski projekt jer se nasuprot nalaze oni koji žele anulirati projekt Europske unije.

„S jedne strane su oni koji bi ideju EU ažurirali, a s druge strane oni koji bi je anulirali. Mi smo ovi prvi, ali građanima moramo ponuditi konkretna rješenja, a prvo od tih rješenja je puna ravnopravnost građana unutar Hrvatske, kao i regija, a na kraju i Hrvatske u samoj EU“, kazao je Picula.

Cijeli članak čitajte na linkovima.

Tonino Picula na konvenciji SDP-a

Nakon šest godina članstva u EU ne možemo biti zadovoljni 

Izvor: Jutarnji list
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.