HR EN
13. prosinca 2017. Internet & tisak

Rasprava o proširenju Schengena na Hrvatsku

Europski parlament će danas na plenarnoj sjednici u Strasbourgu, raspravljati o jačanju i proširenju Schengena na Hrvatsku. Zastupnik Tonino Picula javio se u emisiju Novi dan za N1 televiziju.

"Danas u 15 sati na plenarnoj sjednici parlamenta u Strasbourgu raspravljat će se o jačanju i proširenju Schengena. Ta će tema doći na red zahvaljujući mojoj skupini socijalista i demokrata. Schengen je zadnjih godina pretrpio stanovite revizije i na taj je način doveden u pitanje. Sedam zemalja EU-a pogođeno je terorističkim napadimama, a što je dovelo do toga je 5 članica uvelo postrožene kontrole. U takvoj situaciji, kada je došlo do pomanjkanja solidarnosti, jako je bitno da je ulazak RH u područje Schengena stavljen visoko na dnevni red. I predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker je prije nekoliko mjeseci rekao kako važnost zajedničkih granica mora ići zajedno s važnošću očuvanja tih granica", poručio je zastupnik Picula koji kaže da Hrvatska nikada nije imala jasniju političku potporu Europskog parlamenta ulaska u Schengen nego danas! 

Cijeli video pogledajte na linku.

Izvor: N1 televizija
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.