HR EN
10. srpnja 2018. Internet & tisak

Povećajte proračun za 150 milijuna građana u pograničnim regijama!

Europski parlament usvojio je sve amandmane zastupnika Tonina Picule na izvješće o poticanju rasta i kohezije u pograničnim regijama, na kojem je radio kao izvjestitelj u sjeni u ime svoje S&D grupe.

U povezivanju pograničnih područja, Picula poziva na očuvanje Europske teritorijalne suradnje (ETC), s jasnijom ulogom unutar kohezijske politike nakon 2020. te značajno povećan proračun u narednom proračunskom razdoblju. Zastupnik Picula je inače već u svibnju pozvao na povećanje proračuna EU za pogranična područja jer „na tom prostoru živi čak 150 milijuna građana čije je životne uvjete neophodno što prije poboljšati!“

Istaknuo je i da osim regija uz unutarnje granice, valja imati strategiju za morske regije kao i regije uz vanjske granice EU, posebice za one zemlje koje su aktivno uključene u eurointegracijski proces.Na izvješće koje naglašava mnogobrojne probleme s kojima se pogranična područja suočavaju, poput gospodarskog zastoja i neadekvatne prometne povezanosti koja ograničava mobilnost građana, usvojen je amandman kojim Picula zahtijeva od Komisije da poradi na nedostatku željezničkih veza duž unutarnjih granica EU.

Cijeli članak čitajte na linku.

Izvor: Vecernji.hr
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.