HR EN
6. lipnja 2018. Internet & tisak

Piculin amandman doveo do osnivanja Tajništva za otoke

Amandman vrijedan dva milijuna eura za energetsku neovisnost europskih otoka koji je lani uložio zastupnik Tonino Picula, doveo je do inauguracije Tajništva za otoke - prvog radnog tijela namijenjenog isključivo otocima. Ustrojeno je unutar Europske komisije i u srijedu je predstavljeno u sklopu Tjedna održive energije u Bruxellesu.

Otvaranje Tajništva nastavak je svih mojih dosadašnjih akcija s ciljem da naši otočani prijeđu na izvore čiste energije. Izuzetno sam ponosan na amandman koji sam podnio, a kojim smo osigurali dva milijuna eura za europske otoke. Naša je misija bila pomoći otocima da za proizvodnju električne energije koriste lokalne izvore čiste energije u najvećoj mogućoj mjeri i tako postanu što autonomniji u njenoj opskrbi”, istaknuo je zastupnik Picula, kao govornik na panelu Prijelaz na čiste izvore energije na europske otoke i šire, dodavši kako je opskrba energijom vitalna za turističku industriju, "a u Hrvatskoj još uvijek dominiraju naftni proizvodi. To povećava osjetljivost otoka na utjecaj korištenja fosilnih goriva na okoliš kao i na nestabilnost cijena nafte”.

Cijeli članak čitajte na linku.

Poslovni.hr

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.