HR EN
10. siječnja 2018. Internet & tisak

Picula za Studio 4

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održala je jučer radni sastanak s turskim domaćinom Erdoganom u Ankari. O odjecima sastanka, ali i o hrvatsko-slovenskom graničnom sporu u Studiu 4 govorili su europski zastupnik Tonino Picula te Božo Ljubić, saborski zastupnik i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora.

"O rezultatima posjeta više će se znati kada predsjednica Grabar-Kitarović posjeti Bosnu i Hercegovinu sljedeći tjedan, ali i ako se održi sastanak trilaterale (RH, BiH i Turska)", rekao je zastupnik Tonino Picula. 

"BiH, Hrvatska, Europska unija i Turska ulaze u 2018. godinu u različitim pozicijama. Bosna i Hercegovina ulazi u ovu godinu kao zemlja u kojoj vlada nema podršku u parlamentu, nisu izglasani važni državni dokumenti, a godina je izborna i teško je očekivati da će se nagomilani problemi riješavati baš u sljedećih 12 mjeseci. Zato i treba razgovarati, no čini mi se da turskom predsjedniku nisu u interesu temeljite promjene u BiH jer se on jasno opredijelio za Daytonski sporazum koji mu odgovaraju jer zadržava utjecaj na bošnjački dio politike u BiH", kazao je Picula.

Cijelu emisiju možete pogledati na linku.

Izvor: Studio 4
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.