HR EN
14. svibnja 2019. Internet & tisak

Picula u Slavonskom Brodu predstavio SDP-ov program

Kandidat SDP-a za Europski parlament Tonino Picula u novim stranačkim prostorijama SDP-a u Slavonskom Bodu predstavio je program liste čiji je nositelj.

Predstavljajući program SDP-a u jeku predizborne kampanje naglasak je stavio na ravnopravnost.

"Kada kažem ravnopravnost predstavljamo ju u tri bitna aspekta. Prvo je ravnopravnost građana. Hrvatski građani nas 4 milijuna moraju biti ravnopravniji ili barem ravnopravni s drugi 500 milijuna građana EU-a. Druga ravnopravnost odnosi se na razlike regije u Hrvatskoj. EU ima 28 članica i 400 regija i zašto naše regije ne bi iskoristile bolje mogućnosti da se uklanjaju razvojni dispariteti kao što su to učinile neke prije nas. I na kraju, Hrvatska kao članica mora biti ravnopravna u smislu donošenja nekih odluka koje su bitne za život naših ljudi pri čemu mislim na obranu kohezijske politike i strukturnih fondova gdje se nismo proslavili u ovih pet godina.

Hrvatska ima pravo iskoristiti deset milijardi i šesto milijuna eura što je više od polovine hrvatskog državnog proračuna ali smo u ugovorenim i isplaćenim sredstvima na predzadnjem mjestu, a po glavi stanovnika bi mogli bit šesti. Sredstva na raspolaganju nismo dovoljno iskoristili a za to nije kriv Bruxelles",  naglasio je Picula i dodao da za to postoji nekoliko razloga od nedostatka strategija na nacionalnoj razini, politička nestabilnosti, misleći pri tomu na dvije Vlade u dvije godine ali i veliki broj jedinica lokalne samouprave, njihovu podkapacitiranost i nemogućnosti da sami zakucaju na vrata Brusellesa i predstave projekte za koje će se izboriti.

Cijeli članak možete čitati na linkovima. 

E-brod

Sb online

034 portal

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.