HR EN
21. lipnja 2017. Internet & tisak

Picula u Dubrovniku organizira konferenciju Europska obrambena unija

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula organizira međunarodnu konferenciju “Europska obrambena unija – između potrebe i mogućnosti” ovoga petka, 23. lipnja u Dubrovniku, od 9 sati.

"Koliko je ova tema aktualna, nema potrebe previše naglašavati. Nedavni događaji pretvorili su sigurnost i obranu iz teme o kojoj je raspravljao relativno uzak krug stručnjaka u, na žalost, pitanje od prvorazrednog javnog interesa. Sigurnost je postala jedan od prioriteta u politikama Europske unije, zbog čega ova konferencija ima za cilj ponuditi rješenja za stvaranje jedne Unije snažnije integrirane na području sigurnosti”, poručio je predsjednik Izaslanstva za odnose s BiH i Kosovom Tonino Picula.

Zastupnik Picula konferenciju organizira u Dubrovniku koji je stoljećima bio mjesto dodira istoka i zapada. Međunarodna konferencija okupit će niz domaćih i stranih stručnjaka za sigurnost, predstavnike Europskog parlamenta, NATO-a, ministre obrane Hrvatske, Crne Gore i BiH.

"Sigurnost i obrana ne smiju biti najslabije karike europskih integracija", naglasio je Picula, koji je inače, radio na izvješću o Europskoj obrambenoj uniji kao izvjestitelj u sjeni u ime političke grupe socijalista i demokrata te je tom prilikom usvojeno njegovih 15 amandmana.

Cijeli članak možete čitati na linku.

Konferencija Europska obrambena unija, Dubrovnik

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.