HR EN
22. svibnja 2019. Internet & tisak

Picula u Crikvenici

Zadatak socijaldemokrata je da nas bude dovoljno u budućem sazivu europskog parlamenta kako bismo ojačali one snage koja zagovoraju nadogradnju europskog projekta, za razliku od onih koji bi anulirali europski projekt, poručio je zastupnik Tonino Picula tijekom posjeta Crikvenici.

SDP-ovci su posjetili crikveničku luku koja se proširuje uz potporu EU sredstava. Između ostalog, i kako bi se Krk kvalitetnije povezao s Crikvenicom. Kada su u pitanju otoci, releventan je Tonino Picula.

“Proširenje crikveničke luke je dobar primjer kako se uspješno mogu koristiti sredstva Europske unije, što je meni osobito zanimljivo jer sam jadranskoj Hrvatskoj praktički posvetio svoj cjelokupni mandat. Do mog mandata u europskom parlamentu uopće nije bilo otoka na agendi bilo koje europske insitucije, a nakon pet godina formiranjem Tajništva za otoke odnosno Međuskupine za otoke, posve je jasno da se otvara mogućnost korištenja EU fondova za bolji razvoj, kako hrvatskih otoka tako i priobalnih krajeva Hrvatske. Upravo u Crikvenici svjedočimo početku radova na jednom infrastrukturnom objektu koji mora bolje povezati otoke s obalom. To je dokaz da je jedna sredina kao Crikvenica u stanju privući sredstva za takvu namjenu. U šest godina je premalo takvih projekata i doista se nadam da će građani Republike Hrvatske omogućujući onima koji su se dokazali u Europskom parlamentu novi mandat, povećati mogućnosti da ovakvih projekta duž obale i na otocima bude daleko više."

Cijeli članak čitajte na linku.

Izvor: Tunera.info
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.