HR EN
1. lipnja 2017. Internet & tisak

Picula traži izmjenu europskih viznih naljepnica

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula upozorio je da sadašnje vizne naljepnice nisu u skladu sa sigurnosnim standardima zbog čega dolazi do njihova krivotvorenja, tijekom današnje rasprave na mini plenarnom zasjedanju u Bruxellesu.

"Krivotvorene vizne naljepnice pojavile su se u nekoliko država Europske unije u posljednjih par godina. Sadašnje naljepnice više nisu sigurne što i ne čudi obzirom da sadašnji sigurnosni koncept jedinstvenog obrasca za vize potječe iz 1995. godine, kada je razvijen u okviru međudržavne schengenske suradnje", kazao je zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula te upozorio da je obrazac svega dvaput modificiran, a sigurnosne okolnosti i tehnološki standardi od tada su se gotovo u potpunosti izmijenili, zbog čega je u Bruxellesu podržao Izvješće o prijedlogu uredbe Europskog parlamenta.

"Poboljšanje kontrole ulaska u EU postaje dramatično povezano s pitanjem zaštite građana", rekao je te dodao da je "za razliku od Uredbe o sistematskoj kontroli ulaska i izlaza građana EU i trećih zemalja, ovaj prijedlog dobro pripremljen i predstavlja konstruktivan doprinos većoj sigurnosti."

Cijeli članak možete čitati na linku.


Izvor: Portal Oko
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.