HR EN
18. veljače 2019. Internet & tisak

Picula: Tajani treba odstupiti

Navodna isprika predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija nije dovoljna, upozorio je Picula

"Njegova isprika svakako nije dovoljna, on nije naivan čovjek, niti je politički početnik, morao je znati što radi i bojim se da će utjecati na imidž institucije kojoj je na čelu i vjerojatno će to što je napravio utjecati i na profil kampanja, koje ćemo svi mi voditi u svojim matičnim državama. Prema tome, ja sam za odstupanje gospodina Tajanija, ali ovoga trenutka nisam siguran da postoje proceduralne i političke pretpostavke da se to i dogodi", izjavio je u petak hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula.

Nastavio je da je "Tajani kao talijanski političar, tamo gdje je to bilo najnepotrebnije, pokazao drugo lice, prije svega populističko lice, pokazao je sklonost povijesnom revizionizmu i ono što doista treba plašiti – da taj revizionizam može prijeći u revanšizam."

Više o Piculinim izjavama u petak pronađite na sljedećim poveznicama.

http://hr.n1info.com/Vijesti/a370973/Tonino-Picula-smatra-da-Tajani-treba-odstupiti.html

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/picula-tajani-je-pokazao-populisticko-lice-treba-odstupiti-foto-20190215

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/picula-tajanijeva-isprika-nije-dovoljna-morao-bi-odstupiti-s-mjesta-predsjednika-europskog-parlamenta/8384836/

https://www.sibenik.in/hrvatska/sibencanin-u-eu-parlamentu-tajani-bi-trebao-odstupiti-isprika-nije-dovoljna/103383.html

https://www.nacional.hr/tonino-picula-smatra-da-tajani-treba-odstupiti/

 

 Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.