HR EN
2. ožujka 2018. Internet & tisak

Picula predstavlja nagrađeni projekt

Tonino Picula, zastupnik i potpredsjednik Međuskupine Europskog parlamenta zadužen za otoke, danas će u zagrebačkoj Kući Europe predstaviti priručnik "Izazov: uštedi vodu - vodič za pametno upravljanje vodom", kojim se može uštedjeti čak četvrtina vode!

Priručnik je rezultat međunarodnog projekta Water Saving Challenge koji je Picula pokrenuo lani u suradnji s Kraljevskim tehnološkim institutom u Stockholmu. Projekt obuhvaća osam otoka iz Grčke, Francuske, Irske i Hrvatske, među kojima su Vis i Lastovo. Tijekom jednogodišnjeg istraživanja, stručni timovi došli su do spoznaje da si otočani mogu uštedjeti i četvrtinu vode koristeći određene tehnologije, ali i mijenjajući vlastite navike.

“Usredotočili smo se na politiku smanjenja potražnje za vodom. Ovaj projekt izdvaja od ostalih to što je inicijativa za WaSaC došla od otočana, otočani su njegov glavni nositelj i otočka iskustva su njegov temelj. Projekt počiva na pitanju: kako otoci mogu pomoći kopnu?"

Cijeli članak čitajte na linku.

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.