HR EN
10. travnja 2017. Internet & tisak

Picula pitao Komisiju što misli poduzeti oko gužvi na granicama

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula poslao je prioritetno pitanje Europskoj Komisiji o mjerama koje planira poduzeti kako bi se izbjegle višesatne gužve na graničnim prijelazima koje su se pojavile početkom primjene Uredbe o pooštravanju kontrola na vanjskim granicama pregledima relevantnih baza podataka

Picula je upozorio kako su već s prvim danom provedbe revizije Schengena zabilježena višesatna čekanja na svim graničnim prijelazima između Hrvatske i Slovenije zbog potkapacitiranosti postojeće tehnologije, priopćeno je iz njegovog ureda.

"Drugog dana postignut je dogovor o privremenom derogiranju primjene nove Uredbe unutar EU (za granične prijelaze Hrvatske prema Sloveniji i Mađarskoj) i povratak na stari sustav kontrole. No, višesatna čekanja na graničnim prijelazima su se nastavila jer je primjenjivan različit sustav kontrola među zemljama članicama", istaknuo je zastupnik Picula u svom pitanju.

Stoga je pitao Komisiju planira li dodatna ulaganja u tehničke, tehnološke, administrativne i kadrovske aspekte graničnih kontrola kako ne bi bilo nepotrebnih čekanja.

Cijeli članak možete čitati na linku.

Picula pitao Komisiju o granicama

Izvor: T portal
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.