HR EN
12. studenog 2017. Internet & tisak

"Picula je najbolji" - stanovnici 1640 europskih otoka!

Otočani su odabrali hrvatskog zastupnika Tonina Piculu za eurozastupnika godine jer smatraju da je najviše od svih napravio za razvoj malih europskih otoka i poboljšanja života na njima.

Europska federacija malih otoka (ESIN) udruženje je koje predstavlja 360.000 otočana sa 1640 malih europskih otoka. Djeluje na lokalnoj i europskoj razini s ciljem razvoja otočnih politika i zastupanja interesa otočana. U internom izjašnjavanju, članovi federacije su između pet finalista (Alyn Smith iz Škotske, Matt Carthy iz Irske, Maria Spyrakis iz Grčke, Iskra Mihaylova iz Bugarske) odabrali hrvatskog zastupnika Tonina Piculu sa 76% glasova, naglasivši kako je Picula pokrenuo važne promjene u pristupu EU prema otocima te je bio pokretačka snaga u osiguravanju financijskih instrumenata za otoke.

"Projekte koje promoviram kao zastupnik u Europskom parlamentu radim jer u njih duboko vjerujem. Ponosan sam što je moj rad prepoznat od strane vrlo osjetljive populacije - otočana. Ovo priznanje ESIN-a dolazi nakon prošlotjedne Greening Island nagrade našem Water Saving projektu i doživljavam ga kao još jednu potvrdu kvalitete svega što nastojimo postići za otoke“, izjavio je zastupnik Picula povodom nominacije.

Cijeli članak možete čitati na linku.

Izvor: 24 sata
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.