HR EN
19. travnja 2017. Internet & tisak

Otvoreno - Turska nakon referenduma

Kakva će biti Turska nakon referenduma? Što možemo očekivati u odnosima sa SAD-om i Rusijom i je li to kraj mogućnostima ulaska Turske u EU - bila je tema emisije "Otvoreno" u kojoj su gostovali zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula, prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, dekan Veleučilišta "Vern", prof. dr. sc. Dejan Jović s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i Vlado Vurušić, novinar "Jutarnjeg lista".

Odnosi između Europske unije i Turske već su duže vrijeme na aparatima, kazao je Tonino Picula. Smatra da će sada sigurno ojačati pokreti i zahtjevi onih koji smatraju da ovakvoj Erdoganovoj Turskoj nije mjesto u EU. Istaknuo je da Turska i EU ipak ne mogu pobjeći jedna od druge te da bi trebalo zadržati mogućnost razgovora.

Picula je rekao kako je Erdogan vjerojatno od početka imao viziju da dosegne ovu razinu političke privlačnosti i uspješnosti.

"Možemo misliti što hoćemo, ali povijest njegove političke karijere je povijest uspješnog slamanja otpora i mijenjanje različitih savezništava. Problem je što ne postoji dovoljno snažno artikulirana i uspješna politička opcija koja bi ga dovela u pitanje", zaključio je zastupnik Picula, voditelj Izaslanstva EP-a za odnose s BiH i Kosovom. 

Cijelu emisiju Otvoreno možete pogledati na linku.

Otvoreno - Turska nakon referenduma

Izvor: HRT
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.