HR EN
5. studenog 2017. Internet & tisak

Nagrađen projekt za europske otoke Tonina Picule

Water Saving Challenge odnosno izazov štednje vode na otocima, zajednički projekt zastupnika Picule te Kraljevskog instituta za tehnologiju iz Stockholma, izabran je za najbolji projekt u kategoriji održivog upravljanja vodom u sklopu ‘The Greening Islands Award’ ove subote na talijanskom otoku Favignana.

Natječaj je organiziran u sklopu Međunarodne konferencije Greening The Islands, koja okuplja stručnjake iz područja održivog razvoja specijalizirane za otočne zajednice, a koja se ove godine održavala na otočiću Favignana nadomak Siciliji. Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije: obnovljiva energija i energetska učinkovitost, održiva mobilnost te održivo upravljanje vodom. Pobjednike se odabire temeljem glasova žirija te broja glasova dodijeljenih od strane stručne javnosti koja je glasovala u internoj online anketi.

"Ova nagrada otočnom znanju, vještini i predanosti napretku vlastite zajednice potvrđuje da je koncept pametnih otoka zaživio. Čestitam svim otočanima koji su izdvojili svoje dragocjeno vrijeme i posvetili ga ovom projektu a napose našim Lastovljanima i Višanima. Oni su dali neprocjenjiv doprinos u ime hrvatskih otoka", kazao je zastupnik Picula povodom dodijeljene nagrade WASAC projektu.

Nagrada projektu zastupnika Picule

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.