HR EN
22. lipnja 2018. Internet & tisak

Komisija prvi put obišla hrvatske otoke

Delegacija Europske komisije po prvi je put posjetila hrvatske otoke, a članovi Glavne uprave za energetiku na studijskom putovanju su obišli Krk, Cres, Lošinj, Unije, Pag i Zadar, u organizaciji zastupnika Tonina Picule, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova i Ministarstva energetike i zaštite okoliša.

Europski energetičari u Hrvatsku su stigli nakon osnutka Tajništva za otoke u okviru Europske komisije za čije je funkcioniranje Picula svojim amandmanom omogućio 2 milijuna eura, a to je prvo radno tijelo u povijesti EU koje se bavi isključivo otocima. 

„Ova inicijativa predstavlja institucionalan odgovor na potrebu za čistom energijom i volio bih da na Krku, Cresu, Unijama, Lošinju, Zadru i Pagu, gdje ćemo obići vrijedne energetske projekte, razgovaramo s predstavnicima Komisije i informiramo ih o specifičnim problemima naših otočana, ali i informiramo one sredine koje tek počinju s tranzicijom na obnovljive izvore energije i pokažemo im da 5 godina nakon ulaska Hrvatske u EU, itekako imaju koristi od članstva! Posjet Komisije našim otocima najbolji je dokaz što se može postići zajedničkim radom – otoci ne samo da su visoko na europskoj agendi već ih i pripremamo za prijelaz na obnovljive izvore energije“, poručio je zastupnik Tonino Picula, potpredsjednik Međuskupine zadužen za otoke.

Cijeli članak čitajte na linku.

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.