HR EN
12. rujna 2018. Internet & tisak

Ima li Picula ambiciju biti hrvatski predsjednik?

Hrvatski europarlamentarac Tonino Picula, gostovao je u N1 Newsroomu. Komentirao je zašto je bio za aktivaciju članka 7 u slučaju Mađarske, osvrnuo se na Junckerov govor o stanju EU te na stanje u SDP-u.

"Braneći Orbana u Europskom parlamentu, HDZ brani politiku koja je rastegla bodljikavu žicu na granici s Hrvatskom, blokirala ulazak Hrvatske u OECD te ignorirala odluke o izručenju Hernadija Hrvatskoj. Orban je uzor mnogim neliberalnim, autoritarnim političkim opcijama, a izvješće o stanju u Mađarskoj jasno je pokazalo kršenje niza demokratskih načela na kojima se temelji EU", rekao je zastupnik Picula za N1 televiziju, odgovarajući na pitanje kako komentira da su HDZ-ovi zastupnici bili protiv aktivacije članka 7 u slučaju Mađarske.

Možemo li očekivati da i Vlada bude protiv, uz Poljsku i Italiju?

Glasanje HDZ-ovaca u Europskom parlamentu signalizira i držanje hrvatske vlade kad dođe vrijeme da se izjasni u Europskom vijeću i to je doista ozbiljno. Orban je u EP-u govorio za vlastitu publiku. On je uzor mnogim neliberalnim političkim opcijama i održao je predizborni govor za izbore u svibnju iduće godine. On nije očekivao da će ga zastupnici razumjeti, donio je odluku samostalno i otpustio kočnice. On je rekao da je Mađarska ugrožena u ovom trenutku od strane Europske unije, a pritom je potpuno ignorirao da nije napadnut mađarski narod, nego to kako on obnaša vlast i krši temeljne vrijednosti Europske unije.

Cijeli intervju možete čitati na linku.

Izvor: N1 televizija
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.