HR EN
4. srpnja 2018. Internet & tisak

Hrvatskoj ne smiju biti nametnuta rješenja o zaštiti EU granica

Hrvatski europarlamentarac Tonino Picula upozorio je na plenarnoj sjednici u Strasbourgu da su najave slanja njemačke granične policije na schengenske granice zabrinjavajuće, te da Hrvatska kao članica s najdužom vanjskom granicom EU ne smije biti izostavljena iz takvih parcijalnih dogovora.

"Pitanje migracija opet se nametnulo kao dominantno, ali ne zbog visokog priljeva ljudi kao 2015. godine, već kao odraz novih političkih prilika u Italiji i koalicijske krize u Njemačkoj“, poručio je zastupnik Tonino Picula nakon što je SPD najavio svoj otpor konceptu tzv. tranzitnih centara u koje bi bile smještane izbjeglice i tražitelji azila, koji su već registrirani u nekoj od zemalja Europske unije. Rekao je to tijekom rasprave o zaključcima sa sastanka Europskog vijeća 28. i 29. lipnja 2018. na plenarnom zasjedanju u Strasbourgu.

Picula ističe da posebno zabrinjavaju najave slanja njemačke granične policije na schengenske granice, što bi bio dodatni doprinos urušavanju Schengena.

„Hrvatska kao članica s najdužom vanjskom granicom EU ne smije biti izostavljena iz ovakvih parcijalnih dogovora", rekao je.

Cijeli članak čitajte na linku.

Video govora zastupnika Picule pogledajte u nastavku.

Izvor: N1 televizija
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.