HR EN
23. lipnja 2017. Internet & tisak

Hrvatska je sigurna, ali apsolutne sigurnosti nema

Koji su sigurnosni izazovi u jugoistočnoj Europi, bilo je temom jednog od panela na međunarodnoj konferenciji u Dubrovniku na kojem je sudjelovalo troje ministara obrane – Damir Krstičević iz Hrvatske, Marina Pendeš iz BiH i Predrag Bošković iz Crne Gore, koju je organizirao zastupnik Europskog parlamenta i predsjednik Izaslanstva za odnose s BiH i Kosovom Tonino Picula.

"Koliko je ova tema sigurnosti aktualna, nema potrebe previše naglašavati. Nedavni događaji pretvorili su sigurnost i obranu iz teme o kojoj je raspravljao relativno uzak krug stručnjaka u, na žalost, pitanje od prvorazrednog javnog interesa. Sigurnost je postala jedan od prioriteta u politikama Europske unije, zbog čega ova konferencija ima za cilj ponuditi rješenja za stvaranje jedne Unije snažnije integrirane na području sigurnosti" - poručio je Picula, koji je konferenciju organizirao u Dubrovniku jer je stoljećima bio mjesto dodira istoka i zapada.

Cijeli članak možete čitati na linku.

Picula organizirao konferenciju u Dubrovniku

Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.