HR EN
25. veljače 2018. Internet & tisak

Djeca su jedina stvarna veza s budućnosti

Zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula otkrio je za 24 sata što sluša u slobodno vrijeme, koja mu je omiljena hrana i bez čega ne može u životu.

Najveće mane, ali i dobre strane života na tri adrese: Zagreb, Bruxelles, Strasbourg?

Stalni politički i logistički pritisak usmjerava i potiče na aktivnost, ali povremeno jako iscrpljuje. Bruxelles je ground zero svih potresa današnje Europe, Strasbourg točka susreta velikih kultura koje su sukobe zamijenile suradnjom, a Zagreb grad koji me uvijek iznova nadograđuje. Kako god, susreti s ljudima najrazličitijeg profila i njihovim problemima su pravi sadržaj bavljenja politikom.

Brojni sastanci i putovanja dio su posla. Što vam je ispušni ventil?

Slušalice na ušima i opuštanje uz probranu glazbu i radio emisije o povijesnim temama i astronomiji. “Povijest četvrtkom” Hrvatskog radija i rock muzika od 60-tih do 80-tih su moji favoriti Dosta čitam. Sve češće knjige koje sam već više puta pročitao.

Najveći životni uspjeh i promašaj?

Životni uspjeh je moja Petra koja svakim danom potvrđuje kako su nam djeca jedina stvarna veza s budućnosti. U promašaje ubrajam loše procjene nekih ljudi koji su me iznevjerili kada su mi najviše trebali.

Cijeli članak čitajte na linku.

Izvor: 24 sata
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.