HR EN
27. svibnja 2019. Internet & tisak

Bernardić je napravio odličan posao

Ponovno izabrani SDP-ov eurozastupnik Tonino Picula gostovao je u intervjuu tjedna Media servisa te se osvrnuo na rezultate proteklih izbora za zastupnike u Europski parlament, govorio o najvećim iznenađenjima, ali i što će im biti u fokusu sljedećih pet godina u Europskom parlamentu.

Glavna vijest europskih izbora - HDZ i SDP izjednačeni, odnosno obje stranke dobile su četiri mandata. U SDP-u slavlje, u HDZ-u kreću u potragu za krivcima. Picula je u intervjuu tjedna za Media servis istaknuo da su očekivali dobre rezultate, dijelom i zbog dobre kampanje. Pritom se osvrnuo i na komentare da je lista SDP-a bila ziheraška i da su je činili kapitalci, javlja Media servis. 

"U SDP-u doista imamo razloga za zadovoljstvo jer smo prebacili normu. To znači da smo prije svega našom kampanjom motivirali građane da uopće izađu na izbore. Kamo sreće da mi tako ziheraški, s kapitalcima, dobrom kampanjom i dobrim porukama nastupimo na svim sljedećim izborima. Mislim da je Davor Bernardić napravio odličan posao, za razliku od Andreja Plenkovića."

Dodaje da je Bernardić na listu stavio i otvorene protukandidate, kao i ljude koji imaju dosta prigovora na njegov način vođenja stranke. Jedan od njih je prvi Picula, ali i zadnji na listi Ranko Ostojić. Smatra da je Bernardić ovim rezultatima svakako učvrstio poziciju čelnika stranke. Ako ipak ne dođe do Brexita, bez mjesta u EP-u ostaje njegova kolegica Romana Jerković zbog najmanje preferencijalnih glasova. No SDP se smatra pobjednikom ovih izbora - uz više od 200 tisuća glasova, osvojili su četiri najveća grada u Hrvatskoj.

"Izvanredan rezultat izvanrednih ljudi u izvanrednim okolnostima. SDP je u utrku startao kao stranka koja je dosta opterećena unutarstranačkim odnosima. Očito je ova kampanja bila prekretnica. Vjerujem da će biti dobar zalog za budući rad."

Cijeli članak čitajte na linku.

Izvor: T portal
Koristimo kolačiće (cookies) kako vam poboljšali online iskustvo. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića.